✔ Το ξενοδοχείο μας τηρεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης κατά του COVID-19.

Η Περιοχή

ΧΡΑΝΟΙ-ΓΕΝΙΚΑ

Οι Χράνοι είναι ένα παραλιακό χωριό του νομού Μεσσηνίας  στο νοτιοδυτικό τμήμα της Πελοποννήσου. Απέχει περίπου 35 χιλιόμετρα από την Καλαμάτα πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, ενώ από την Αθήνα απέχει περίπου 265 χιλιόμετρα. Οι Χράνοι βρίσκονται πολύ κοντά και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς , όπως είναι η Μεθώνη , η Κορώνη , το Πεταλίδι και η Φοινικούντα.

Ιστορική αναδρομή

Οι Χράνοι υπάγονται στη δημοτική ενότητα Αίπειας Η ιστορία των Χράνων λοιπόν ξεκινά από πολύ παλιά , καθώς συναντάται τόσο στην Ιλιάδα του Όμηρου όσο και στον Παυσανία, ως Αίπεια.. Σύμφωνα με τον Όμηρο  η Αίπεια ήταν μία από τις  χώρες  πού έδινε ο Αγαμέμνονας στον Αχιλλέα ως προίκα για να παντρευτεί μια από τις κόρες του για να τον δελεάσει και να τον πείσει να επιστρέψει στη μάχη από την οποία είχε αποσυρθεί. Η Αίπεια εκτός τον Όμηρο αναφέρεται και από τον Παυσανία , ο οποίος την τοποθετεί ανάμεσα  στο Πεταλίδι και τον Λογγά .

Σήμερα

Οι Χράνοι είναι ένας παραδοσιακός οικισμός με στενά σοκάκια και πέτρινα σπίτια, ένα παραθαλάσσιο χωριό με πολλές φυσικές ομορφιές, καθώς συνδυάζει παραλίες με αμμουδιά και καθαρά νερά , αλλά και πολλά μονοπάτια τα οποία οδηγούν  σε τοπία με πλούσιας  βλάστησης και φυσικής ομορφιάς. Όποιος το επισκέπτεται γνωρίζει την παράδοση του τόπου με το να συναναστραφεί με τους φιλόξενους ντόπιους, να γευτεί τοπικά εδέσματα και να επισκεφτεί τις εκκλησίες που κρύβουν όλες από μια ιστορία. Η προνομιακή του θέση κάνει εύκολη την πρόσβαση και την επίσκεψη σε κοντινούς προορισμούς και ιστορικά μνημεία όπως η Κορώνη με το Ενετικό κάστρο της, η Φοινικούντα, το ψαροχώρι με τις γραφικές παραλίες της, η Μεθώνη με το μεσαιωνικό φρούριο και το γνωστό εμβληματικό ενετικό φάρο  και η Πύλος που είναι ευρέως γνώστη για τη μάχη του Ναβαρίνου το 1827, το φυσικό λιμάνι της , το κάστρο και άλλα πολλά. Επίσης λόγω της κοντινής απόστασης προσφέρεται και μια επίσκεψη –ημερήσια απόδραση στην ιστορική Καλαμάτα, πρωτεύουσα του νομού.